Opendag 7 mei 2023

Op zondag 7 mei houdt Schietsport Vereniging Wieringermeer haar open dag. U bent tussen 13.00-17.00 uur van harte welkom in het verenigingsgebouw gelegen aan de Prinses Irenestraat 19c, aan het bospad links naast de velden van voetbalvereniging DWOW.

Hier heeft de vereniging een clubgebouw staan met 10 schietbanen. Het gebouw bestaat uit een kantine en 2 x 10 meter  en 8 x12 meter schietbanen. Op de  vereniging worden de volgend disciplines geschoten: luchtpistool, luchtgeweer, klein kaliber pistool, klein kaliber revolver, klein kaliber geweer en klein kaliber karabijn..

De vereniging heeft ongeveer 75 leden in de leeftijd van 10 tot 80 jaar,  zowel mannen als vrouwen. Er wordt geschoten op de dinsdag en vrijdagavonden van 20.00 uur.  Elke 2e zondag van de maand in januari t/m mei en in september en oktober van 11.00 tot 14.00 uur, mits er geen wedstrijd is gepland. En in de maanden november en december is er elke zondagochtend mogelijkheid te schieten van 11.00 tot 14.00 uur.

Door de leden wordt met eigen (pers)lucht wapens en klein kaliber vuurwapens , van het kaliber .22. geschoten. Ook kan men als lid kosteloos schieten met vuur- en luchtwapens van de vereniging.

Als u eens wilt kijken wat de schietsport inhoud en onder begeleiding een paar schoten wilt lossen  bent u van harte welkom op de open dag. Lijkt het u iets dan kunt u vervolgens 3 introductie lessen nemen. Wilt u lid worden, dan wordt u eerst aspirant lid en dient u  een ”eigen verklaring” in te vullen en een VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag ) aan te vragen, zodra u deze heeft ontvangen kan het lidmaatschap definitief worden. Kinderen onder de 16 zijn vrijgesteld van het VOG maar dienen wel schriftelijke toestemming van hun ouders te hebben.

Tot het lidmaatschap definitief is mag u alleen schieten met luchtwapens, u doet dit onder begeleiding van 1 van onze instructeurs die u de eerste beginselen , en later de fijne kneepjes van de schietsport bijbrengen.  Als u tijdens de vuurproef heeft laten zien dat u redelijk doelgericht , maar vooral veilig kunt schieten  dan kunt u op de clubavonden met verenigingswapens zelfstandig schieten, ook kunt u dan mee gaan doen aan onze competitie of wedstrijden.

Voor verdere informatie ( of indien u niet in staat bent naar de opendag te komen ) kunt u terecht op de website van de vereniging: svdewieringermeer.com en op Facebook.
Een email sturen naar proefles@svdewieringermeer.com mag ook altijd.

Het adres van de schietsportvereniging is Prinses Irenestraat 19C  in Wieringerwerf.
(aan het bospad links naast de velden van voetbalvereniging DWOW)